Hoppa till innehåll

Vinnare tema 12 och Lördagslinsen överlåtes

20 januari 2010

Så har jag valt att stoppa röstning för tema 12 lite tidigare än tänkt. Jag känner att jag måste sluta med Lördagslinsen. Jag behöver min tid till annat i livet just nu.

Så om det är någon som känner att den vill ta över Lördagslinsen så är det helt ok. Skriv då en kommentar så kontaktar jag dig.

Så till veckans vinnare. Jag grattulerar Rubinara till vinsten för sin bild på paddan. På andra plats kom Var dag ett äventyr och på en delad tredje plats kom Pocoloco Creativo och Anna Karlsson.

Jag får tacka för mig!

Omröstning tema 12 – Färg

17 januari 2010

Ni gör det inte lätt kan jag säga. Över 50 bidrag den här veckan och av dem ska jag välja ut bara nio. Efter första genomgången hade jag hälften kvar – minst. Men det är också ett angenämt nöje att få se era bidrag, era tolkningar.

Så efter mycket tittande och grubblande kom jag fram till de här nio finalisterna på temat färg:

  1. PocoLocoCreativo – En bild som gör mig glad. Mycket färg i håret, en härlig blick, och en bra bearbetning av bilden.
  2. A la foto – Jag är ju så svag för sådan bilder. Ett skönt skärpedjup, varmt ljus och en färgexplosion. Får nästan lite 3D kännsla.
  3. Eva Lena´s photo – Grönt är skönt, enkelhet är suveränt. Även här är skärpedjupet perfekt. Kompositionen med bågen på ormbunken/stensötan är fin.
  4. Var dag ett äventyr – Vill ta på det som ligger i lådorna, det ser så mysigt ut. Verkligen en färgexplosion, men i mycket ordnad form.
  5. Karolina – Stilrent och välordnat tilltalar mig. Enkelhet åter igen.
  6. Ingalill – En härlig fjäril får mig att längta till vår och sommar. Välkomponerad bild.
  7. Tony – En rätt ful skylt egentligen men fotot är snyggt – det är en konst att få något fult bra på bild.
  8. Rubinara – Det är ju nästan så jag vill kyssa den lille krabaten. Finns nog inget jag inte gillar med den här bilden. Färgvalet, kompositonen, objekten, texten – ja allt.
  9. Anna Karlsson – Ljuvlig bild. Tonerna är underbara. Skärpan är lagom. Mycket av tisteln och humlan syns och ändå en så oskarpbakgrund som skiftar i härliga färger.

Så rösta nu på din favoritbild på temat färg här nedan. Du har fram till onsdag kl 16:00 på dig att rösta, därefter publiceras vinnaren under kvällen någon gång.

Tema 12 – Färg

16 januari 2010

Det märks att ni har det lite för vitt omkring er nu. Ni längtar efter lite bilder med färg. Hela 43% av rösterna gick till det temat under veckan. 

Så nu är det bara att tolka på. Vad är färg för dig? Vilken färg vill du visa? Eller vill du kanske visa på en färgexplosion? Vad vet jag – men det visar sig sedan när jag kikar runt blad era bidrag.
Du har till på söndag kl 18 på dig att lämna ditt bidrag om du vill vara med i veckans omröstning för bästa bilden. Men det går givetvis bra att lägga in bidrag efter det också, men då utan chans att komma med till omröstning. Omröstningen kommer som vanligt upp under söndagskvällen.

  1. Läs instruktionerna här till höger om hur du deltar och vad du ska tänka på om jag inte får låna din bild till finalomgången.
  2. Tänk också på att göra en länk i Mister Linky här nedan och länken ska vara direkt till ditt blogginlägg och inte till din bloggs startsida. Det underlättar så för mig och för andra om det är direkt till inlägget och inte till din huvudsida som du länkar.

Rösta på tema 13

15 januari 2010

Dagar går fort tycker jag. Det är redan fredag igen och imorgon är det dags för en ny Lördagslins. Inlägget kommer upp när klockan är slagen lördag.

Det är nu dags att börja tänka på nästa veckas tema. Det var roligt att det kom in så många nya förslag, hela tre stycken. Så jag lägger självklart in dem i röstiningsmodulen.

Det går bra att rösta fram till torsdagskväll, då jag bryter och börjar förbereda helgens inlägg. Det går bra att i kommetarsfältet till det här inlägget komma med förslag till kommande veckors tema, eller om du vill vara mer anonym så skriver du in det i röstningsfuntktionen så tar jag med ditt förslag kommande veckor.

Vinnare i tema 11 – Ensam

13 januari 2010

Så har vinnaren för temat Ensam utsetts. Den här veckan grattulerar vi Camilla med bloggen Bilder av livetslust och sin bild av den ensamna fågeln i solnedgången. Hela 27 röster fick hennes bidrag.

Där efter följer Helena Kulle på andra plats med 17 röster. Tredjeplatsen delas av tre personer den här veckan, det är Shannara, Nina Xi och MadWorld som fick 12 röster vardera.

Hela 92 röster kom in den här veckan. Stort tack för all bidrag och röstningar – det är så roligt att vi blivit så många tycker jag.